Looptherapie bij etalagebenen

De beenslagaders vervoeren zuurstofrijk bloed van het hart naar de benen. In de loop van de jaren kan slagaderverkalking (medische term: atherosclerose) vernauwingen of verstoppingen in de slagaders veroorzaken. Bij inspanning van de beenspieren (lopen, rennen, traplopen) neemt de vraag naar zuurstofrijk bloed toe. Heeft u vernauwingen in de slagaders? Dan komt er te weinig bloed met zuurstof bij de spieren. Er ontstaat een zuurstoftekort in de spieren. Het zuurstoftekort veroorzaakt pijn in uw been. Met rust verdwijnt de pijn weer. De medische term voor deze aandoening is claudicatio intermittens. In gewone taal: etalagebenen.

De belangrijkste behandeling voor claudicatio intermittens is looptherapie. Looptraining heeft het beste resultaat als u onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut (aangesloten bij Chronisch ZorgNet) aan de slag gaat. Met motivatie, wilskracht en doorzettingsvermogen komt u (meters) verder!

In onze praktijk hebben we twee enthousiaste Chronisch ZorgNet-therapeuten zodat u altijd verzekerd bent van vakkundige begeleiding ook bij afwezigheid van uw vaste therapeut. Er wordt getraind in de oefenzaal en we hebben ook de mogelijkheid om buiten te trainen. Daarnaast is er wekelijks een wandelgroep waar u mee op pad kunt gaan.

Wij zijn aangesloten bij Chronisch ZorgNet. Kijk voor meer informatie over claudicatio intermittens op https://etalagebenen.nl/nl/etalagebenen.

Looptherapie bij etalagebenen