Wie zijn wij?

Fysiotherapie Dukatenburg is een laagdrempelige praktijk met vier fysiotherapeuten. Door het volgen van diverse aanvullende opleidingen zijn wij gespecialiseerd in manuele therapie, oedeemfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, oncologie fysiotherapie, osteopathische technieken, fasciatherapie en echografie. De behandelingen kunnen zowel in de praktijk, als op locatie gebeuren.

Aandacht voor de patiënt staat bij ons op nummer één. Dit betekent onder andere dat wij samen met de patiënt naar oplossingen voor zijn probleem zoeken. Of het nu om een acute klacht gaat zoals een verstuikte enkel, of om een chronische klacht zoals rugklachten of vermoeidheid bij oncologische aandoening of long covid.

Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van oncologiepatiënten, zowel tijdens als na de behandeling van de kanker. Daarnaast zijn wij aangesloten bij het Chronisch ZorgNet waarbij de etalagebenen (claudicatio) en longproblemen veel aan bod komen.

Wij vinden persoonlijke aandacht en een goede communicatie belangrijk. In de eerste plaats gericht op de patiënt, maar ook gericht op artsen/specialisten en andere zorgverleners.

Samen met de patiënt stellen wij een behandelplan op met doelen en een tijdspad. Wij gaan daarbij uit van de mens als geheel. Natuurlijk moet de lichamelijke klacht zo goed mogelijk verholpen worden. Hierbij kijken we naar het functioneren in thuissituaties, op het werk en in de vrije tijdsbesteding.

Het feit dat wij in deze huisvesting over een oefenruimte beschikken, geeft ons de mogelijkheid om chronische patiënten beter en intensiever te begeleiden. Met als doel weer zelfstandig te kunnen functioneren. Ook voor sporters hebben wij mogelijkheden tot begeleiding.